Jornada de presentació de projectes: “la capacitat educativa de les arts”

ConArte Internacional és una associació que té com a objectiu promoure la capacitat educativa de les arts i fer visible la seva aportació social en la construcció de ciutadania.

Després de les presentacions a Girona i a Madrid, hem constatat l’interès de molts professors i educadors que ja estan treballant amb i des de les arts en els seus centres educatius així com d’artistes de totes les disciplines, d’actors, actrius i companyies teatrals interessats per la tasca educativa. Hem anat visibilitzant una xarxa de diverses institucions i col·lectius com la Red de Teatros Públicos, la Fundació Humana, Trànsit projectes, l’Institut de Mèxic, la Fundació Ciutat Invisible, el Festival Internacional de Música de Torroella de Montgrí, el Festival Temporada Alta, l’Institut del Teatre o Caixa Escena entre d’altres projectes que treballen per facilitar la connexió entre les arts i l’educació en el sentit més ampli. ConArte vol treballar per consolidar aquesta xarxa.

És per això, que ens posem altra vegada en contacte amb vosaltres per explicar-vos que d’acord amb el nostre programa de treball per a 2014, estem organitzant una jornada de presentació de tots aquells projectes educatius que, des de les arts, incideixen en la formació de joves, adults o comunitats ja sigui en el context escolar, de barri, de ciutat o internacional.

Aquesta jornada es celebrarà al Centre Cívic Pont Major de Girona el dissabte dia 22 de febrer a partir de les 10.00h del matí.

Us animem a tots i totes els que ja esteu treballant en aquest tipus d’iniciatives, ja sigui des de l’àmbit artístic, des de l’àmbit educatiu o des de l’àmbit social i comunitari, a enviar-nos una breu descripció del vostre projecte.

L’objectiu d’aquesta jornada és compartir i aprendre de les experiències que ja estan en marxa i analitzar quins son els reptes i demandes compartides.

Una vegada rebudes les propostes de projectes a presentar ens posarem en contacte amb vosaltres per proposar-vos unes pautes per a la comunicació d’acord amb els temps i espais disponibles.

Al llarg de la jornada aprofitarem per facilitar-vos informació sobre l’associació i les maneres de vincular-s’hi a través d’alguna de les seves comissions de treball. Ens agradaria treballar des de les experiències i capacitats en les següents àrees:

  • comissió d’arts visuals i dansa.
  • comissió de teatre i música.
  • comissió de relacions amb el món educatiu.
  • comissió de patrimoni cultural i natural.
  • comissió de projectes de cooperació.
  • comissió de relacions públiques i mecenatge.

Ens mou la convicció de que les arts i la cultura són fonamentals i estratègiques en l’educació i la formació de ciutadania crítica, creativa i solidària. Si compartiu aquesta visió, us esperem el proper dia 22 de febrer al Centre Cívic Pont Major i a ConArte Internacional.  Per enviar-nos la informació us recordem el nostre correu:  conarteinternacional@gmail.com

Written by:

Published on: 2 de febrer de 2014

Filed Under: Xarxa

Views: 4608

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aneu a la barra d'eines