PDA: el taller més animat

La imaginació en males mans és el títol d’un petit curtmetratge d’animació realitzat pels nens i nenes del barri de Canaletes, a Banyoles. ConArte Internacional en aliança amb la càtedra UNESCO de Politiques Culturals i Cooperació de la Universitat de Girona i PDA Films van proposar a l’Ajuntament de Banyoles treballar en i des del cinema, el debat a l’entorn de la diversitat cultural que caracteritza aquest barri.

Amb el suport de mestres i educadors es van seleccionar 17 nens i nenes d’entre 6 i 12 anys per participar en uns tallers de creació i producció cinematogràfica que tenen com a objectiu posar en diàleg els artistes i les arts amb el treball educatiu formal i no formal.

Quan als nens i nenes els vam preguntar en què es veien iguals i alhora diferents, no van dubtar ni un moment a dir: en la imaginació!. D’aquí va anar sorgint la història, elaborada per ells en el guió i en els dibuixos, explicada amb les seves veus i des de la seva manera d’entendre el món que els envolta.

Els artistes i els educadors hem acompanyat aquest procés de treball creatiu. Els artistes de PDA han fet que el resultat, en la postproducció tingui tota la qualitat d’un film d’animació, els educadors  hem fet del procés i del resultat una proposta educativa per treballar amb altres escoles, nens i nenes.  Us convidem a gaudir-ne!

 

Written by:

Published on: 27 de setembre de 2014

Filed Under: Projectes i Produccions

Views: 7846

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aneu a la barra d'eines