Projecte “Planters”: la llavor artística de la integració

Tres escoles i tres instituts ubicats a les localitats gironines de Torroella de Montgrí, l’Estartit i Salt estan participant en el projecte Planters, impulsat per Conarte Internacional. En aquest projecte es vol vincular l’educació i les arts a l’aula, i d’aquesta manera aconseguir una millora del clima escolar, afavorir la integració social, potenciar el diàleg intercultural i augmentar les capacitats d’aprenentatge en els beneficiaris del projecte pertanyents als centres educatius participants.

Aquestes localitats, que tenen una important taxa de població immigrant, presenten una baixa participació dels joves en la vida cultural i artística, tot i comptar amb festivals de música i de teatre molt arrelats. Aquesta és una de les conseqüències de l’escassa integració cultural d’aquestes comunitats immigrants, el que fa que, des d’un punt de vista de construcció de la ciutadania, sigui aconsellable intervenir des del món educatiu.

Tot i que la música, el ball i el teatre formen part de la vida de tots els joves, la realitat és que no estan suficientment presents en l’àmbit educatiu formal, i que el professorat sol·licita el suport del sector cultural per impulsar iniciatives de teatre, dansa i música. Durant el primer semestre de 2014, Conarte ha constatat aquesta petició en diferents trobades, en els quals s’ha contactat amb grups d’artistes que treballen en l’àmbit social, disposats a participar en projectes educatius formals. Els festivals de teatre Temporada Alta de Girona-Salt i de música de Torroella de Montgrí, han ofert la seva participació en aquests projectes.

 

 

 

Written by:

Published on: 30 de setembre de 2014

Filed Under: Projectes i Produccions

Views: 2123

One Response to Projecte “Planters”: la llavor artística de la integració

  1. Maria escrigué:

    Felicitats pel projecte! Molt interessant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aneu a la barra d'eines