Projecte “Planters”

Sis escoles i tres instituts ubicats a les localitats gironines de Figueres, Salt, Sant Feliu de Guíxols i L’Escala estan participant en el 2n cicle del projecte “Planters”, impulsat per Conarte Internacional. En aquest projecte es vol vincular l’educació i les arts a l’aula, i d’aquesta manera aconseguir una millora del clima escolar, afavorir la integració social, potenciar el diàleg intercultural i augmentar les capacitats d’aprenentatge en els beneficiaris del projecte pertanyents als centres educatius participants.

Aquestes localitats, que tenen una important taxa de població immigrant, presenten una baixa participació dels joves en la vida cultural i artística, tot i comptar amb festivals de música, de teatre  i de dansa molt arrelats. Aquesta és una de les conseqüències de l’escassa integració cultural d’aquestes comunitats immigrants, el que fa que, des d’un punt de vista de construcció de la ciutadania, sigui aconsellable intervenir des del món educatiu.

Tot i que la música, la dansa i el teatre formen part de la vida de tots els joves, la realitat és que no estan suficientment presents en l’àmbit educatiu formal, i que el professorat sol·licita el suport del sector cultural per impulsar iniciatives artístiques.

Podeu veure aquí un petit documental que explica el projecte:

https://www.youtube.com/watch?v=UjW8GSf_6Qo&t=1s

 

Written by:

Published on: 30 de setembre de 2014

Filed Under: General

Views: 2469

One Response to Projecte “Planters”

  1. Maria ha dit:

    Felicitats pel projecte! Molt interessant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aneu a la barra d'eines