Presentació del llibre ‘Blue Blue Elefante – Las voces de una escuela’

“Blue Blue Elefante – Las voces de una escuela” és un llibre d’autoria d’Eulàlia Bosch amb fotografia de John Christie, on es presenta el singular projecte educatiu portat a terme a l’escola Blue Blue Elefante ubicada a la ciutat de Minas, Uruguai.

Entre altres aspectes, el projecte es diferencia per l’ús educatiu de l’entorn natural on l’escola està ubicada. Llegir el cel, estar atent al canvi de les estacions i als efectes que tenen sobre animals i plantes, respectar un entorn on hi ha avantatges i inconvenients per cadascuna de les espècies d’éssers vius que comparteixen l’espai, estar disposat a celebrar cadascuna de les novetats que el coneixement aporta i sentir la curiositat per les seves possibles formes d’aplicació en la vida ordinària… constitueixen la trama d’una proposta educativa que entra en diàleg amb tantes i tantes escoles del món que tenen en el sol el seu rellotge i en les soques d’arbre els pupitres.

La fidelitat del text i de les magnífiques fotografies que l’acompanyen en el llibre donen veu a la vida d’una comunitat educativa que no pretén ser modèlica en el sentit usual del terme, sinó fer-se ella mateixa el primer exemple d’una perspectiva educativa on la felicitat, la bellesa i la veritat siguin els referents explícits des del primer dia.

La presentació de llibre es farà a Barcelona i a Girona. En Barcelona tindrà lloc a La Pedrera el proper 10 de febrer a les 19.00, a càrrec de l’escriptora Marta Llorente, professora de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. A l’acte hi participaran Gemma Carbó, directora de la Càtedra UNESCO, Fernanda Ferreiro, directora de Blue Blue Elefante, Sylvia Mazzuchi, arquitecta de l’escola, Salvador Saura d’Ediccions de l’Eixample, responsable del disseny del llibre, Maria Alcázar d’El Kinògraf, realitzadora dels vídeos, i Anna Escurriola de Kilogram Box, dissenyadora de la pàgina web. L’aforament és limitat i es prega confirmar assistència a: cultura@fcatalunyalapedrera.com.

La presentació a Girona se celebrarà el 13 de febrer a les 12.30h a la Sala d’Actes de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, a càrrec de Joan Manuel del Pozo, síndic de la Universitat de Girona. A l’acte hi participaran Mireia Tresserras, professora de la UdG i col·laboradora de la Càtedra UNESCO, Irene de Puig, directora del Grup IREF, Fernanda Ferreiro, directora de Blue Blue Elefante, i Sylvia Mazzuchi, arquitecta de l’escola.

Previous post:
Next Post:

Written by:

Published on: 30 de gener de 2015

Filed Under: Xarxa

Views: 1154

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aneu a la barra d'eines