Explica Dansa

Toni Jodar i Beatriu Daniel dirigeixen el projecte Explica Dansa, especialitzat en dansa per a la formació i creació de tot tipus de públics escènics. Es tracta d’una eina pedagògica basada en accions-parlades que, amb un mínim de necessitats tècniques, s’adapta a multitud d’espais i situacions.

Els objectius del projecte són:

  • Difondre el llenguatge de la dansa, a través d’unes eines i uns continguts que facilitin la lectura i la identificació dels diferents elements que configuren una coreografia i un espectacle.
  • Explicar uns coneixements bàsics de la història de la dansa moderna i contemporània, per entendre com, paral·lelament al gènere clàssic, s’han desenvolupat altres llenguatges.
  • Familiaritzar-se amb el moviment i la coreografia com a llenguatges significatius, sensorials, intel·ligibles, sigui de manera narrativa o abstracta, amb la idea de normalitzar el concepte de contemporaneïtat.
  • Percebre la possibilitat de plasmar en la dansa aspiracions socials i personals. Reconèixer que tots som posseïdors d’un cos que és susceptible al moviment.
  • Constatar la importància de la dansa com a forma, també, de reflexió i coneixement dels altres i de nosaltres mateixos.
  • Descobrir el cos com a portador d’història (models de comportaments, hàbits i convencions socials… inscrits en els nostres gestos i moviments).

Per a més informació

Written by:

Published on: 5 de febrer de 2015

Filed Under: Xarxa

Views: 773

Tags:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Aneu a la barra d'eines