• Seminari de Formació en Diversitat, Arts i Educació

   

  atempo_logotip_subtitol_2colors

   

  En què consisteix?

  En el context gironí i català actual es creuen moltes tendències de renovació educativa i revisió dels espais i les ofertes culturals. Cada vegada són més les persones que creuen en el potencial educatiu i transformador de les arts. Per una banda, artistes, creadors i professionals de les arts i la cultura busquen vies d’acostament al professorat i als centres escolars. Per altra banda, mestres, educadors i equips directius dibuixen i implementen projectes educatius que busquen una connexió més estreta amb els actors i la vida cultural de l’entorn.

  La Fundació Ciutat Invisible inaugura, amb la col·laboració de ConArte Internacional i Temporada Alta, i el suport de la Fundació Banc Sabadell, un espai de trobada i reflexió sobre aquesta tendència a la que, les polítiques locals i la ciutadania han de pensar com respondre i quina prioritat li atorguen.

   

  Més informació

  Formulari d’inscripció

   

   

   

  14 de setembre de 2017 • Formació • Views: 305

 • Resum en imatges dels “Planters” – curs 16-17

  Compartim la presentació amb imatges que va estar fent a algunes mostres, classes i sessions de formació del professorat la fotògrafa mexicana Nahui Twomey al mes de juny a diferents “Planters”.

  https://youtu.be/e38dbqgGwNE

  I aquí el text que ha escrit la també mexicana Grecia Mercedes González, historiadora de l’art que ha estat acompanyant a la fotògrafa a les sessions, amb la seva visió dels “Planters”.

  17 de juliol de 2017 • Projectes i Produccions • Views: 130

 • Jornada “Dansem per la convivència” a Salt

  El passat dijous 18 de maig  del 2017, es va realitzar la jornada “Dansem per la convivència” amb alumnes de primer del grau CAFE de la universitat EUSES de Salt i del “Planter” de dansa de l’Institut Salvador Espriu que porten l’Anna Figueras i la Laura Alcalà.

  Sota el lema de “Dansem per la convivència”, cinquanta alumnes d’EUSES i quaranta dels ConArte van ballar, conviure, crear, improvisar durant una hora i mitja a l’espai de l’Era de Cal Cigarro de Salt. Es van organitzar grups barrejats de forma heterogènia on a partir d’unes preguntes relacionades amb la convivència havien de donar resposta amb el cos i la música.
  Les preguntes inspiradores i de reflexió van ser les següents;
  1. Com em sento quan sento que no pertanyo en un grup?
  2. Com em sento quan em diuen coses positives, em piropegen en un grup?
  3. Com em sento quan no em segueixen a les xarxes socials?
  4. Com em sento quan ajudo al grup o quan les meves accions són positives per al grup?
  5. Com em sento quan sóc acceptat/da en un grup?

  La possibilitat de treballar alumnes de diferents edats va ser molt positiu i gratificant i van presentar uns treballs artístics molt interessants.

  Esperem seguir fent aquestes jornades cooperatives amb la universitat a partir d’ara, compartint la dansa i el moviment com a eix de treball.

  29 de maig de 2017 • Projectes i Produccions • Views: 112

 • Avaluació 1r cicle projecte “Planters”

  Des de l’associació ConArte Internacional, l’any 2014 vam iniciar un projecte anomenat “Planters” que té com a objectiu assajar noves fórmules per impulsar el paper de les arts en l’educació. El projecte contempla un exercici d’avaluació dels impactes que aquesta iniciativa genera entre els estudiants, que volem compartir amb vosaltres.

  Hem tardat una mica més del previst però finalment hem trobat les estones per acabar aquesta avaluació i l’edició del documental que l’acompanya. Els resultats han estat rellevants i confirmen la necessitat de considerar els llenguatges artístics com a element fonamental d’una educació de qualitat que garanteixi el dret a participar en la vida cultural.

  Aquí podeu veure el resum executiu del document d’avaluació:

  https://drive.google.com/file/d/0BySXmbRIQWyucmZPOWhNR1hGZk0/view?usp=sharing

   

   

   

  18 de maig de 2017 • Coneixement • Views: 112

 • Documental 1r cicle “Planters”

  Us presentem el documental que acompanya l’avaluació del 1r cicle, il·lustra els impactes i explica el projecte educatiu i artístic “Planters”.

  Artistes i mestres treballant en equip, setmanalment, fent dansa, teatre i música en horari lectiu, amb més de 450 alumnes, al llarg dels cursos 2014-15 i 2015-16 a 8 escoles/instituts de Figueres, Salt, Torroella de Montgrí i L’ Estartit on es va dur a terme.

  https://www.youtube.com/watch?v=UjW8GSf_6Qo&t=2s

  Poseu l’opció d’alta definició (HD) a la rodeta de configuració de la barra d’eines per gaudir-ne amb qualitat!

  Direcció i edició: Guillem Roma

  Imatges: Gemma Illa, Juli Carné i Guillem Roma

  Producció: Anna Carné.
  Aquest documental ha estat possible gràcies a la generositat de 120 micro-mecenes.

  18 de maig de 2017 • Projectes i Produccions • Views: 100

 • “Arte para la inclusión en el Siglo XXI.” Article sobre ConArte

  La revista digital La terapia del arte, publica aquest mes de desembre del 2016, un interessant article sobre ConArte:

  (…) “Enfrentar los principales retos de una comunidad a través de las herramientas artísticas. Articular mecanismos que permitan valorar la paz como un objetivo común a construir y no sólo como la ausencia de guerra. Cómo una persona puede desarrollar sus peculiaridades más propias en el seno de una comunidad con la que baila y/o canta es el planteamiento de ConArte México y ConArte Internacional (Girona, España).” (…)

  Podeu llegir l’article sencer, publicat a la revista digital La terapia del arte, seguint aquest enllaç:

  http://laterapiadelarte.com/numero-21/reportajes/arte-la-inclusion-siglo-xxi-conarte-internacional/

  16 de desembre de 2016 • Coneixement • Views: 170

 • Presentació resultats Projecte REC

  Ara fa un any iniciàvem l’aventura del Projecte REC amb Arrels Urbanes i la Fundació INTERARTS gràcies al finançament de La Caixa (Acció social intercultural).
  El projecte REC ha treballat l’enfortiment dels vincles socials i comunitaris amb l’apoderament positiu dels joves a través de la formació i tecnologia musical. El projecte, realitzat a Salt,  ha promogut la participació activa i la cooperació dels joves, incorporant-los en les decisions, sosteniment i realització d’aquest. S’ha vetllat per establir relacions entre iguals, pel mutu aprenentatge i per defugir de relacions jeràrquiques i de poder, per tal que els i les joves es sentissin còmodes a l’hora d’expressar-se i l’aprenentatge fos significatiu.
  Han passat moltes coses al llarg d’aquest any, els 18  joves saltencs participants han après i s’han compromès amb la música, la cultura i les arts com a forma d’expressió, participació i en alguns casos, d’ocupació.
  Estem molt satisfets/es dels resultats i del procés i per això el volem tancar amb una presentació final al Caixaforum de Girona on s’escoltaran els temes enregistrats i el testimoni dels participants.
  Us convidem a l’acte que està previst per el dia 30 de novembre a les 18.30h a l’edifici CaixaForum (carrer dels Ciutadans, 19. Girona).
  rec2016-edu

   

  25 de novembre de 2016 • Projectes i Produccions • Views: 418

 • Comencem un nou cicle de “Planters”

  L’ASSOCIACIÓ CONARTE INTERNACIONAL INICIA UN NOU CICLE DEL PROJECTE “PLANTERS” DINS LES AULES.

  L’Associació ConArte inici aquest 3 d’octubre una segona etapa del projecte “Planters”, després de l’èxit aconseguit en una primera fase, de caràcter bianual, on hi van participar 450 alumnes i 8 centres d’ensenyament.

  Aquest projecte, en aquest nou cicle de caràcter triennal, consisteix en lligar l’educació artística amb diferents matèries dels centres d’ensenyament. Dansa, teatre i música entren dins les aules de la mà d’artistes que treballen en col·laboració estreta amb el professorat de diverses escoles i instituts. Entre aquests: Anicet de Pagès i Pous i Pagès de Figueres, escola Mossèn Baldiri i Reixach i Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols, Gegant del Rec, Salvador Espriu i La Farga de Salt i L’Esculapi de l’Escala.

  L’Associació ConArte, que va néixer el 2014, amb l’objectiu d’afavorir el canvi social en favor del respecte, la igualtat i la solidaritat a través de la capacitat educativa de les arts va iniciar aquest projecte i, actualment, compta amb el patrocini de la Fundació Daniel & Nina Carasso, una fundació de mecenatge dedicada a finançar projectes relacionats amb l’alimentació, per a mantenir la vida i l’art, per a enriquir l’esperit , des de les seves seus de Madrid i Paris, així com amb la col·laboració d’ajuntaments com el de Figueres, Sant Feliu de Guíxols i l’Escala.

  5 d'octubre de 2016 • Projectes i Produccions • Views: 293

 • Presentació videoclip “Planters”, 1a part de la producció Ambar(t)

  El 27 de juliol vam estrenar al Cinema Montgrí de Torroella el videoclip protagonitzat per 463 alumnes de les 8 escoles/instituts de Figueres, Salt, Torroella de Montgrí i L’Estartit on s’ha dut a terme el projecte pilot “Planters” de l’Associació ConArte Internacional.

  https://youtu.be/QsAAila1GOY

  La producció artística Ambar(t) inclou aquest videoclip + un documental com a tancament del primer cicle de 2 cursos fent teatre, música i dansa a l’escola pública. Artistes i mestres treballant en equip, setmanalment i en horari lectiu!

  Música i lletra: Guillem Roma
  Percussió corporal: Santi Serratosa
  Arranjaments: Marta Roma

  Aquest vídeo ha estat possible gràcies a la generositat de 120 micro-mecenes.

  28 de juliol de 2016 • Projectes i Produccions • Views: 320

 • “Arts per educar en la diversitat”, article a la revista Sonograma.

  “… Joves de procedències culturals, econòmiques i socials molt diverses iniciant, en l’únic vertader espai de socialització que és l’escola pública, un procés de descoberta d’uns llenguatges expressius i creatius que els permetessin parlar del que senten, de qui són i del que somien o temen.”

  Podeu llegir l’article sencer, publicat a la revista de pensament musical Sonograma, seguint aquest enllaç:

  http://sonograma.org/2016/06/arts-per-educar-en-la-diversitat/

  19 de juliol de 2016 • Coneixement • Views: 451

Aneu a la barra d'eines